Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

De geheimen van Lapland

Lapland is een unieke streek waar je kunt genieten van de onbeschrijfelijk mooie ongerepte natuur maar waar op cultureel gebied ook veel te ontdekken valt.

Wist je dat Lapland geen land is maar een gebied dat zich over maar liefst vier landen uitstrekt? Lapland ligt dicht bij het poolgebied en omhelst Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stuk van Rusland.

Sami

De oorspronkelijke bewoners van Lapland (Sápmi) heten de Sami. Het Sami volk is het enige inheemse volk dat Europa kent. Ze hebben dan wel geen eigen staat maar ze hebben een eigen taal en een rijke cultuur. Van oorsprong is het een nomadisch volk maar tegenwoordig leven ze zelden nog nomadisch. Op verschillende plekken in Lapland kun je kennis maken met Sami en hun rendieren.

Kerstman

Lapland zou de woonplaats van de kerstman zijn. Er zijn in de streek dan ook veel attracties en bezienswaardigheden rondom dat thema, onder meer het Santa Claus Village, de Santa Claus Office en misschien wel het meest betoverende: het geheime bos van Santa Claus. Zeker voor gezinnen met een kinderen is dit een magische ervaring!

Noorderlicht

Nog een betoverende ervaring is natuurlijk het zien van het noorderlicht oftewel aurora borealis. Het spectaculaire kleurfestijn staat op menig bucketlijst. De beste tijd om het noorderlicht te spotten is van oktober t/m maart. Tip! Overnacht in een glazen iglo zodat je de hele nacht naar de prachtige sterrenhemel kunt kijken. Een deel van het jaar blijft het de hele dag en nacht licht in Lapland. Wil je eens meemaken hoe het is wanneer de zon niet ondergaat? Bezoek Lapland dan juist in juni.

Must-do activiteiten

De ongerepte natuur in Lapland is adembenemend mooi. Geniet van de unieke landschappen in de diverse nationale parken en natuurgebieden die de streek rijk is. Lapland is ideaal voor een actieve vakantie. Denk aan (sneeuwschoen)wandeltochten, ijsklimmen, sneeuwfietsen op de fatbike, huskytochten of een sneeuwscootersafari.

Op bepaalde plekken in Lapland kun je bovendien prima skiën en snowboarden. Levi is bijvoorbeeld een echte skibestemming. Aan het einde van een drukke dag, ontspan je in een sauna in de buitenlucht.

Ben je dapper aangelegd? Waag dan een dip in een ijsmeer. Geen zorgen, je draagt bij deze activiteit wel een isolerend pak. Voor de snelheidsduivels is er ook de optie om te ijsrijden op bepaalde locaties, een unieke ervaring.

Onbekende plekken

Naast alle bekende hoogtepunten, zijn er in Lapland ook enkele minder toeristische plekken die zeker een bezoek waard zijn. Reis je met kinderen? Zij zullen vast genieten bij het Angry Birds speeltuin! Of wil je wat dieper graven in de geschiedenis van het gebied? Het German’s Soldier Cemetary in Rovaniemi is verrassend en indrukwekkend. Zeker een aanrader wanneer je toch in de buurt bent. Misschien zijn kerken niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op reis naar Lapland gaat maar er zijn enkele mooie kerken zoals de Rovaniemi kerk. Bijzonder is ook Hiidenkirnut, met haar duivelse ketels.

Lapland is een regio met veel facetten en heeft in elk seizoen iets nieuws te bieden. Neem contact op met je reisadviseur om je wensen te bespreken.

 

 

 

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor De geheimen van Lapland


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.