Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Australië

Staat Australië ook op jouw bucketlist? Zo niet, dan moet het er zeker op komen te staan. De geur van Eucalyptus bomen, de geluiden van de vele soorten vogels, de spirituele Aboriginals en de spanning van de bijzondere dieren om je heen zijn onovertroffen. Maar ook de steden met hun eigenzinnige architectuur of de outback met juist het gebrek aan bebouwing maken dit land zo bijzonder.

Australië is het kleinste continent maar tevens het grootste eiland ter wereld. Het is 185 maal groter dan Nederland en als je eroverheen vliegt, dan zie je urenlang niets anders dan rood zand. Australië leent zich goed voor een rondreis per camper door de ruime wegen, lange afstanden en goed verzorgde caravan parks. Maar ook per auto, binnenlandse vluchten of trein kun je veel van Australië ontdekken.

Voor wie?

Spreken een of meerdere punten op onderstaande lijst jou aan, dan is een reis naar Australië een must:

  • Wildlife
  • Veelzijdige natuur
  • Relaxte sfeer
  • Wijn
  • Duiken/ snorkelen
  • Golfen
  • Surfen
  • Outback
  • Aboriginal kunst en Ccultuur

Australië is door de vele sfeervolle accommodaties op de meest schitterende locaties ook zeer geschikt voor een huwelijksreis.

De regio's van Australië

Oostkust

Melbourne met de nabijheid van de Great Ocean Road, een van de mooiste kustroutes van de wereld. Maar ook door de vele andere Nationale Parken met de unieke Australische wildlife kan Melbourne niet in de route ontbreken.

Sydney en zijn unieke Opera House en prachtige stranden waar je als surfer op Bondi Beach moet zijn geweest. En ook daar weer de natuur om de hoek met de Blue Mountains op 2 uur rijden van deze wereldstad.

Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en een must voor duik- en snorkelliefhebbers. Ontdek rondom de Whitsunday Islands wat deze bijzondere onderwaterwereld hier te bieden heeft.

Tropische Noorden met een droog- en een regenseizoen maar warme temperaturen maakt dat deze regio het hele jaar bezocht kan worden. Hier vloeit de outback over in tropisch regenwoud en gaan de groene bossen over in hagelwitte stranden en azuurblauwe zee.

Zuiden en Noorden:

Adelaide heeft het oudste wijngebied van Australië, de Barossa Valley, op een uur rijden afstand. Of bezoek Kangaroo Island en slaap in een van de beste hotels ter wereld en aanschouw de unieke habitat van dit eiland.

The Red Centre met o.a. Uluru (Ayers Rock) en Kings Canyon is een van de meest heilige stukken grond voor de Aboriginals. Woestijnlandschap, rode rotsen, bergkloven...je raakt hier niet uitgekeken. Voor een unieke ervaring neem je The Ghan, een luxe treinreis van Adelaide, door Alice Springs naar Darwin.

Darwin is de perfecte uitvalsbasis voor Kakaku en Litchfield National Park of Arnhem Land. Voor Aboriginal Art is dit the place to be, pas alleen wel op voor Salties en Freshies, de zout- en zoetwater krokodillen zijn heer en meester in dit gebied!

Westkust:

Broome is met zijn tropische temperaturen en witte stranden een goed startpunt voor het ontdekken van de Kimberley en de Bungle Bungles. Doe dit met een 4WD en bezoek in dit oeroude gebied de vele adembenemende kloven en koel af in een swimming hole.

Heb je wat langer de tijd of wil je off the beaten track? Maak dan de road trip van Broome naar Perth. Via Karijini National Park en Ningaloo Reef , langs de kust via Kalbarri en The Pinnacles tot aan Perth.

Perth ligt aan de kust, is een relaxte stad en een geschikte plek voor surfers en wijnliefhebbers. Met de Swan Valley en Margaret River dichtbij kun je hier de uitstekende wijnen proeven die West Australië produceert. Een bezoek aan Rottnest Island en Wave Rock mogen ook niet ontbreken.

Kortom, een reis naar Australië is een onvergetelijke ervaring.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Australië


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.