Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

- Vervolg nieuwsbrief

De mooiste virtuele reizen rond de wereld

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef strekt zich uit over 2300 kilometer langs de oostkust van Australië. Met meer dan 1500 vissoorten, 600 koraalsoorten en 30 verschillende soorten walvissen en dolfijnen is het een van de meest biodiverse ecosystemen ter aarde. Duik in de interactieve rondleiding.

 

De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is de bekendste kapel in het Pauselijk Paleis in Vaticaanstad. De kapel is online te bezichtigen als onderdeel van de Vaticaanse musea. De fresco’s van Michelangelo zijn wereldberoemd maar er zijn daarnaast ook schitterende wandtapijten en fresco’s te zien van onder anderen Sandro Botticelli en Luca Signorelli.


Central Park

Een van 's werelds meest populaire openbare ruimtes, Central Park, ligt midden in Manhattan. Op warme dagen krioelt het hier van de bezoekers. Ze liggen in het gras of wandelen over de paden van de Ramble. Een gids vertelt je alles over de bezienswaardigheden in dit legendarische New Yorkse stadspark.

 

Hawaii Volcanoes National Park

In het populaire nationale park Hawaii Volcanoes National Park schuilen enkele van de meest unieke geologische, biologische en culturele landschappen ter wereld. In het park zijn tevens de toppen van twee van 's werelds meest actieve vulkanen te vinden, KÄ«lauea en Mauna Loa. Deze overweldigende natuurpracht is online te bezichtigen.

 

Son Doong

De grootste grot ter wereld is gelegen in Vietnam. Op National Geographic is het mogelijk om, via een indrukwekkende 360 graden weergave, de Son Doong Cave te ervaren. Aan de hand van een kaart kun je verschillende ruimtes ontdekken. De water- en vogelgeluiden zorgen voor een zeldzame beleving.

 


Taj Mahal

De Taj Mahal in India is een van de zeven wereldwonderen. De grootmogol Sjah Jahan liet het beroemde mausoleum in de 17de eeuw bouwen voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Zij stierf, na 19 jaar huwelijk, in het kraambed van haar veertiende kind. Sjah Jahan was ontroostbaar. Bekijk hier dit symbool van liefde en romantiek.

 

De Chinese muur
De Chinese muur is ruim 21.000 kilometer lang. Er werd vanaf de 3e eeuw voor Christus tot de 17e eeuw na Christus aan de muur gebouwd door de opeenvolgende Chinese rijken. Het grote militaire verdedigingsproject aan de noordgrens van het land is een van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld.
Wandel virtueel over een deel van de muur.  

 

Europese highlights

Ben je benieuwd hoe steden zoals Rome, Barcelona of Parijs eruitzien in tijden van lockdown? Op verschillende beroemde toeristische plekken in Europa hangen webcams. In deze periode levert dit buitengewoon zeldzame live beelden. Hoe bizar is het om de Piazza San Marco in Venetië en de Piazza die Spagna in Rome zo leeg te zien? Sluit je virtuele wereldreis af met een tour van de must-sees van Parijs.

Vijf leuke films over reizen

1. Eat Pray Love

Eat Pray Love is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van Elizabeth Gilbert. De 34-jarige Liz (Julia Roberts) heeft alles wat haar hartje begeert maar toch mist ze iets. Ze besluit het roer om te gooien. Reis met haar mee naar Italië, India en Indonesië om datgene te vinden waar zij zo naar verlangt.

 

2. The Way
Wanneer zijn zoon tijdens de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella komt te overlijden, beslist de Amerikaanse dokter Tom (Martin Sheen) om dezelfde tocht af te leggen. The Way is een mooie pure film die zich afspeelt in Frankrijk en Spanje.

 

3. The Secret Life of Walter Mitty

De verlegen antiheld Walter Mitty (Ben Stiller) werkt voor het tijdschrift Life. Wanneer de negatief van een hele belangrijke foto kwijt blijkt te zijn, doet Mitty iets dat niemand van hem had verwacht. Hij reist de wereld rond op zoek naar de fotograaf van de verloren foto. De films is grotendeels opgenomen in IJsland, zelfs het deel dat zich in Afghanistan afspeelt! 

 


4. Lost in Translation
Lost in Translation is een komediedrama uit 2003. De oude acteur Bob Harris (Bill Murray) raakt bevriend met de net afgestudeerde Charlotte (Scarlett Johansson) in een hotel in Tokio. De film geeft een intrigerende inkijk in de moderne Japanse stad.

 

5. Lion

Deze ontroerende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Saroo, een kleine jongen uit een Noord-Indiaas plattelandsdorpje. Door een samenloop van omstandigheden belandt de vijfjarige Saroo alleen in een trein. Wanneer de trein na dagen eindelijk stopt, is Saroo duizenden kilometers van huis in Calcutta. Hij spreekt de taal niet en weet de naam van zijn dorpje niet meer. Hij komt in een kindertehuis terecht en wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar. Een mooie blik op zowel India als Australië.

 

Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.