Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Sportvakanties

Een sportreis kan een reis zijn waarbij je een bezoek aan het land combineert met een bezoek aan een sportevenement, denk aan Formule 1 of voetbalwedstrijden, maar het is ook mogelijk om op reis te gaan en zelf te sporten. Wij maakten een selectie van 6 leuke sportvakanties!

De perfecte vakantie ziet er voor iedereen anders uit. De een gaat voor een ultiem moment van rust en ontspanning zonnebaden aan het zwembad of op het strand. De ander trekt erop uit en wilt zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien. Ook zijn er reizigers die hun vakantie graag combineren met sport. Of je zelf actief sport of liever naar sport kijkt, er zijn talloze opties voor een leuke sportreis. Je kunt bijvoorbeeld een citytrip naar Barcelona combineren met een bezoek aan FC Barcelona. Pak een voetbalwedstrijd mee of geniet van een kijkje achter de schermen in het iconische Camp Nou. De energie is aanstekelijk! Of treed in de sporen van Mathieu an der Poel tijdens een fietsvakantie. Wij inspireren je graag met een aantal ideeën.

Wandelvakantie

De Nijmeegse Vierdaagse, ieder jaar trekt het weer veel wandelaars aan. Wist je dat in Marbella in Spanje ieder jaar de Marbelle 4 Days Walking wordt georganiseerd? Het is hét wandelevenement van Zuid-Spanje waarbij je je kunt inschrijven voor 10, 20 of 30 kilometer per dag, gedurende vier dagen. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je meeloopt. Kortom, een uitstekende gelegenheid voor een vakantie!

Sup reizen  

Een van de snelst groeiende sporten ter wereld: stand up paddle boarding! En of je nu een geoefende ‘’supper’’ bent of het nog wilt leren, er zijn verschillende bestemmingen waar je alle benodigdheden kunt huren. Wat dacht je van Ibiza, de Algarve of Slovenië?

Marathon reizen

Ren een (halve) marathon. Hoe leuk in combinatie met een stedentrip, bijv. de marathon van New York, Londen, Tokyo, Dubai of Berlijn. Er zijn legio mogelijkheden.

Fietsvakantie

Ervaar de vrijheid van een fietsvakantie en ontdek de mooiste bestemmingen vanaf de fiets! Je bent actief bezig en kunt veel zien. Fiets door groene valleien, pittoreske dorpjes, langs rivieren en laat je inspireren door alles wat je allemaal tegenkomt. Of je nu kiest voor een fietsvakantie waarbij je je bagage meeneemt op de fiets, je bagage steeds van hotel tot hotel georganiseerd wordt vervoerd, of dat je je fiets meeneemt op de auto/camper, het kan allemaal. 

Tennisvakantie

Woon grote en kleine toernooien bij zoals Wimbeldon, Monte-Carlo Rolex Masters of Roland Garros. Leg jezelf eens in de watten en combineer je verblijf met een luxe hotel. Het is ook mogelijk om zelf op de gravel te staan. Wil je graag tennislessen krijgen of aan een toernooi deelnemen. Beiden behoren tot de mogelijkeden.

Grand Prix/Formule-1 reizen

De Formule-1 is het summum voor raceliefhebbers. Er zijn het hele jaar door Grand Prix opties, bijvoorbeeld de Grand Prix van Spanje in mei of de Grand Prix van België in augustus. Vanzelfsprekend zijn er tevens reizen naar de MotoGP-races mogelijk. Hoe anders is het om een Grand Prix van dichtbij mee te maken dan op je televisiescherm. Dit is een belevenis om nooit te vergeten!

Dit is slechts een kleine greep van mogelijke sportreizen. Vrijwel elke sport is te combineren met een vakantie, van het deelnemen aan een surfkamp tot het behalve van je duikbrevet of het bezoeken van een basketbalwedstrijd in de VS. Vraag je persoonlijke reisadviseur om de mogelijkheden.

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Anne de Zwart

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Sportvakanties


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.