Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Golfvakanties

Golf is een sport voor jong en oud, man en vrouw, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau de sport kan beoefenen. Dit in tegenstelling tot veel andere individuele sporten als tennis, waarbij je wordt ingedeeld in categorie├źn.

Golf had in het verleden nogal een 'snob' gehalte en leek alleen weggelegd voor de vermogende medemens. Maar dat is de laatste 2 decennia gelukkig helemaal veranderd. Golf is dan ook een interessante en erg toegankelijke sport met verschillende aspecten.

Waarom is Golf zo gegroeid in aantal beoefenaars?

Welnu, golf is een buitensport waarbij niet alleen het fysieke, maar zeker ook het mentale aspect van belang is. Je speelt in een flight (groepje) met 1, 2 of 3 andere golfers gelijktijdig en loopt gemiddeld 4 uur over een ronde. Tijdens de ronde komt ook het sociale aspect kijken, het leren kennen van je flightgenoot. Een ronde golf wordt ook vaak gespeeld met relaties of zakenpartners. Maar vooral het plezier in het spel staat voorop!

Hoe begin je nu met Golf?

Je kunt je aanmelden bij een golfclub in je omgeving en daar een proefles nemen  van een golfprofessional, de pro genoemd! Zo kun je ervaren of deze sport iets voor jou is. De meeste golfclubs hebben open dagen waar je vrijblijvend kennis kunt maken met de golfclub en de sport.

Let op, Golf kan heel verslavend werken en de passie voor de sport krijg je al heel snel te pakken. Voor een enkeling die absoluut geen balgevoel heeft kan het echter tot grote frustraties leiden en deze mensen haken vaak direct af maar de meesten worden bevangen door het golf-virus en gaan verder totdat ze hun golfvaardigheidsbewijs hebben gehaald en zelfstandig de golfbaan mogen spelen. De nieuwe lichting golfers worden lid van een golfclub of blijven 'vrije' golfers en spelen tegen een greenfee op verschillende banen.

Wat heeft golf met reizen te maken?

Golfers zijn net als bergbeklimmers steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en hoogtepunten. Golfers willen graag op verschillende golfbanen spelen, en dat kan over de hele wereld! Of je nu in Lapland of Zuid-Afrika bent, golfen kun je overal! Hoe geweldig is dat!

Er zijn vele variaties golfreizen waarbij er gereist wordt naar de meest uiteenlopende landen. Zo heb je golfers die er een weekendje op uit willen, of met hun partner, of met een groepje golfvrienden, wat heel goed kan in Nederland, België of Duitsland. Maar willen de golfers langer weg, dan ligt heel Europa aan hun voeten, want in Europa is er een enorme keus aan golfbanen, van een golfbaan in de bossen, in de heuvels of direct aan zee. Golfbanen heb je overal! Willen golfers nog langer op vakantie, dan is de wereld hun 'speeltuin' met de fantastische golfbanen van Thailand tot de Dominicaanse Republiek, en van Alaska tot Nieuw Zeeland.

Wat veel golfers daarnaast zoeken is een vakantie met de gezelligheid en het leeraspect van een golfclinic met een eigen golfprofessional. Met name in de periode van oktober tot april gaan veel golfpro's met kleine groepjes mensen naar de mooiste en vaak zonnige bestemmingen om daar les te geven en ook samen de mooiste golfbanen te spelen. Ook de gezellige avonden worden enorm gewaardeerd tijdens de diners en tijdens de 'Après-golf'.

Maar er is meer op golfreis gebied

Denk hierbij aan een Golfcruise door de Middellandse Zee, waarbij de deelnemers de ervaring krijgen van het cruisen, helemaal in luxe worden ondergedompeld met alles inclusief en tijdens de cruise week ook kunnen spelen in diverse landen op de mooiste golfbanen.

Of een Camper Golftour waarbij de golfers zich in een luxe huurcamper verplaatsen van de ene naar de andere mooie golfbaan. Ook deze golfreis kent de gezelligheid van het samen golfen, eten en samenzijn, maar ook het individuele aspect, waarbij de deelnemers vrij zijn en zelf bepalen wanneer ze opstaan, ontbijten en of ze onderweg nog leuke uitstapjes willen maken.

Kortom, sport en reizen gaan hand in hand, zeker bij golfreizen!

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Jan Alofs

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Golfvakanties


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.