Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Zuid-Afrika

Wilde dieren spotten? De prachtige kusten bezoeken? Met een heerlijk wijntje in de hand genieten van het uitzicht? Dat is Zuid-Afrika, de wereld in één land!

Zuid-Afrika wordt met recht 'de wereld in één land' genoemd. Het land is groot, bijna 30 keer groter dan Nederland en telt 9 provincies. De belangrijkste provincies voor toeristen liggen allen aan de kust of in het noordoosten.

Als je naar Zuid-Afrika reist, zal je in de meeste gevallen een reis van minimaal drie weken maken. Hoe mooi is het om te reizen tussen Johannesburg en Kaapstad, waarbij je een enorme verscheidenheid aan landschappen treft?

Gauteng

De kleinste provincie Gauteng is meestal alleen het startpunt van je reis, of eindpunt zo je wilt. Hier liggen de steden Johannesburg en Pretoria, waarvan de eerste meestal alleen als overnachtingsplek wordt gebruikt en in Pretoria zie je de meeste bezienswaardigheden in een middag.

Het Noordoosten

In het noordoosten vind je de beroemde Kruger Nasionale Wildtuin, hét gebied om de Big Five te zien. Ga in het nationale park op pad met de huurauto, al vroeg uiteraard, en parkeer die ergens! Wacht even af en je hebt grote kans om veel diersoorten voorbij te zien trekken. Zo kan je zomaar middenin een kudde olifanten staan.

Wil je nog dichterbij de dieren komen? Dan is een bezoek van een aantal dagen in de privé-parken rondom het Kruger een absolute 'must'. De meest geweldige lodges vind je hier, met begeleide game-drives. Stel je eens voor: bij zonsondergang stop je voor een 'sundowner', met bijvoorbeeld een heerlijk glas Zuid-Afrikaanse wijn, genietend van de stilte en de ondergaande zon! De natuur is in dit gedeelte van het land ook overweldigend. Denk eens aan de Panorama Route met de Drie Rondavels, Bourke's Lucky Potholes en God's Window.

safari zuid afrika

De Westkaap

Aan de andere kant van het immense land ligt de mooiste stad van Afrika: Kaapstad! Je kunt hier makkelijk een aantal dagen blijven, je verveelt je namelijk nooit. Heerlijk eten in de vele restaurantjes, winkelen op de Victoria & Alfred Waterfront en uiteraard genieten van het uitzicht vanaf de Tafelberg! Is de Tafelberg zichtbaar, ga dan direct, want in korte tijd kan er ineens een deken van mist over liggen. Je kunt overnachten in één van de leuke boutique hotels in de stad of langs het strand van Camps Bay. Kaapstad is geen strandbestemming want het water is er altijd echt koud, misschien een enkele teen in het water?

Vanuit Kaapstad ben je snel aan de Tuinroute, walvissen spotten in Hermanus (in de maanden juli t/m november), maar natuurlijk ook de wijnstreken vlakbij de stad. Je kent ze wel, de namen van de wijngaarden rond Paarl, Stellenbosch en Franschhoek. Uiteraard moet je ergens stoppen voor een wijnproeverij .... Langs de Tuinroute stop je natuurlijk ook in kustplaatsjes als Knysna of Plettenberg. Of toch liever in Oudtshoorn naar een struisvogelboerderij?

De Oostkaap

De Oostkaap kent een ruigere kust: de Wild Coast. Hier is overigens ook al een aantal nationale parken waar je de Big Five kunt spotten, zoals Addo National Park. De natuur is heel anders dan andere gebieden, met dik beboste hellingen en uitgestrekte wandelgebieden zoals in Tsitsikamma. Zoek je avontuur? Dan is deze provincie een absolute aanrader, ze zeggen zelf niet voor niets de 'Adventure Province'.

Zuid Afrika stranden

KwaZulu-Natal

Een immense kustlijn en een uitgestrekte bergketen! Dat zijn de ingrediënten in deze provincie rond de stad Durban. Voor een aantal dagen strand is dit subtropische gebied ideaal, maar denk ook aan uitgebreide wandelingen of paardrijtochten in de werkelijk schitterende Drakensbergen. Hier vind je nationale parken met klinkende namen als Giant's Castle en Royal Natal. Wild spotten kan hier zeker ook, in Hluhluwe-Imfolozi National Park of heel wat anders in St. Lucia, oftewel iSimangaliso. 

Kortom, zoek je afwisseling in natuur, dieren en stranden? Zuid-Afrika is jouw reisbestemming!

 

Ook zin gekregen in een vakantie naar Zuid-Afrika? Neem contact op met één van onze reisadviseurs

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Zuid-Afrika


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.