Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Stedentrips

Een stedentrip is heerlijk als je er even tussenuit wilt en een andere cultuur wilt ervaren voor een aantal dagen. Shoppen met een vriendin in een toonaangevende modestad, romantisch tafelen met je geliefde in een idyllisch restaurant of een interactief museum bezoeken met je kinderen; het kan allemaal.

Citytrips beperken zich al jaren niet meer tot een weekendje Londen of Parijs en tegenwoordig kijk je al niet meer op van een lang weekend naar Dubai of Hong Kong. Dat neemt niet weg dat steden als Parijs, Londen, Rome en Barcelona nog steeds waanzinnig populair zijn, maar nieuwe bestemmingen worden ook steeds vaker ontdekt! Steden zoals Riga of Hamburg zijn bestemmingen die verrassend veel te bieden hebben en nog onbekend zijn bij velen. Elke stad kent haar eigen kenmerken, geschiedenis en cultuur.

Stad en strand

Sommige steden kun je perfect combineren met een strandvakantie. Niet alleen Barcelona, maar ook veelzijdige steden zoals Valencia, Nice, Lissabon, Athene of Venetië hebben mooie stranden die een welkome afleiding zijn van de stadse hectiek.

Stad en kids

Met kinderen beleef je een stad op een andere manier. Verblijf bij voorkeur in een appartement waarmee je je kind wat rust geeft na het intense stadsleven. Ook zijn er veel mogelijkheden voor ruime familiekamers. Tijdens een bezoek aan Parijs worden de kinderen blij van een dagje Disneyland of een bezoek aan een van ’s werelds grootste aquarium in Istanbul.

stedentrip Spanje

Stad en sport

Plan tijdens je stedentrip een activiteit zoals een fiets- of wandeltocht met een gids, maak een boottocht en neem een picknickmand mee. Sportieve activiteiten zijn er in veel steden ook genoeg voor de echte actievelingen, bijvoorbeeld sneeuwscooteren in Sofia of spectaculair bungeejumpen in Helsinki. Kijk je liever naar sport? Denk er dan eens aan om een citytrip naar bijvoorbeeld Engeland te combineren met een spannende voetbalwedstrijd.  

Stad en wellness

Ervaar gewichtloosheid met floaten in Kraków, bezoek één van de acht bronbaden in Budapest of ga Arabisch baden in Sevilla. Mis vooral de vele kuuroorden in Slovenië niet,  zoals de Therme Portoroz en Therme Strunjan vlakbij de mooie kuststad Piran.

Stad en culinair

Bezoek de Douro-vallei bij Porto en neem deel aan een Portproeverij, of leer over de Marokkaanse kruiden tijdens een kookworkshop in Marrakech. Eet heerlijke Pintxos tijdens een “bar hopping” tour in Bilbao of proef mooie Toscaanse kazen in Florence. Stedentrips zijn ideaal om de lokale keuken te leren kennen!

stedentrip Europa

Stad en event

Combineer een stadsbezoek met een voetbalwedstrijd, concert, festival of theaterticket. Dompel je onder in de kunst tijdens de Biënnale in Venetië of overnacht in Maastricht tijdens het Preuvenemint.

 

Je kunt de meeste steden het gehele jaar door bezoeken met alle charmes van de stad van het betreffende seizoen! Stedenreizen zijn ook bij uitstek geschikt voor een bedrijfsuitje, examenreis, vriendinnen of vriendenweekend, incentive, verlenging van of combinatie met een zakelijke reis. Daarnaast kan een stadsbezoek van een aantal dagen onderdeel zijn van een rondreis of combineer meerdere meer steden in een wat langere trip. Wat dacht je van de combinatie Bilbao met San Sebastian en meer bekend Sevilla, Granada en Cordoba? Of Hamburg met Bremen en de Marokkaanse koningssteden Marrakech, Fes en Meknes?

Tip: regel je entreetickets, fietstochten en veelbezochte bezienswaardigheden van tevoren; dat scheelt tijd en gedoe!

Heb je zin gekregen in een stedentrip? Neem dan contact op met één van onze reisadviseurs om de mogelijkheden te bespreken.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Stedentrips


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.