Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Stedentrips

Een stedentrip is heerlijk als je er even tussen uit wilt en een andere cultuur wilt ervaren voor een aantal dagen. Shoppen met een vriendin in een toonaangevende modestad, romantisch tafelen met je geliefde in een idyllisch restaurant of een interactief museum bezoeken met je kinderen; slechts een greep uit de mogelijkheden van wat je kunt doen tijdens een stedentrip.

Elke stad heeft wel haar eigen kenmerken, geschiedenis en cultuur, wat je kunt beleven op verschillende manieren: individueel of in groepsverband, maar net waar je voorkeur naar uit gaat!

Citytrips beperken zich al jaren niet meer tot een weekendje Londen of Parijs en tegenwoordig kijk je al niet meer op van een lang weekend naar Dubai of Hong Kong. Dat neemt niet weg dat steden als Parijs, Londen, Rome en Barcelona nog steeds waanzinnig populair zijn, maar nieuwe bestemmingen worden ook steeds vaker ontdekt! Steden zoals Riga of Hamburg; bestemmingen die verrassend veel te bieden hebben en nog onbekend bij velen!

Leuke combinaties

Stad en strand:

Niet alleen bij Barcelona, maar ook veelzijdige steden zoals Valencia, Nice, Lissabon, Athene of Venetië hebben mooie stranden die een welkome afleiding zijn van de stadse hectiek.

Stad en kids:

Met kinderen beleef je een stad op een andere manier en verblijf dan bij voorkeur in een appartement waarmee je je kind wat rust geeft na het intense stadsleven. Tijdens een bezoek aan Kopenhagen worden de kinderen blij van een dagje Legoland of een bezoek aan een van ’s werelds grootste aquarium in Istanbul.

Stad en actief:

Plan tijdens je stedentrip een activiteit zoals een fiets of wandeltocht met een gids, maak een boottocht en neem een picknickmand mee. Sportievere activiteiten zijn er in veel steden ook genoeg voor de echte actievelingen, bijvoorbeeld sneeuwscooteren in Sofia of spectaculair bungeejumpen in Helsinki.

Stad en wellness:

Ervaar gewichtloosheid met floaten in Kraków, bezoek één van de acht bronbaden in Budapest of ga Arabisch baden in Sevilla

Stad en culinair:

Bezoek de Douro-vallei bij Porto en neem deel aan een Portproeverij, leer over de Marokkaanse kruiden tijdens een kookworkshop in Marrakech. Eet heerlijke Pintxos tijdens een “bar hopping”tour in Bilbao of proef mooie Toscaanse kazen in Florence

Stad en event:

Combineer een stadsbezoek met een voetbalwedstrijd, concert, festival of theaterticket. Dompel je onder in de kunst tijdens de Biënnale in Venetië of overnacht in Maastricht tijdens het Preuvenemint.

Je kunt de meeste steden het gehele jaar door bezoeken met alle charmes van de stad van het betreffende seizoen! Stedenreizen zijn ook bij uitstek geschikt voor een bedrijfsuitje, examenreis, vriendinnen of vriendenweekend, incentive, verlenging van of combinatie met een zakelijke reis. Daarnaast kan een stadsbezoek van een aantal dagen onderdeel zijn van een rondreis of combineer meerdere meer steden in een wat langere trip. Wat dacht je van de combinatie Bilbao met San Sebastian en meer bekend Sevilla, Granada, Cordoba. Hamburg met Bremen en de Marokkaanse koningssteden Marrakech, Fes en Meknes?

Stedenreizen doe je per auto, trein, bus, vliegtuig, maar per cruiseschip is ook niet eens ondenkbaar. Vervoer ter plaatse zoals tram, metro, bus of taxi kun je ter plekke bepalen en regelen, maar vaak voordeliger om dit van te voren te doen. Evenzo regel je entreetickets, fietstochten en veelbezochte bezienswaardigheden beter van te voren, dat scheelt tijd en gedoe!

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Stedentrips


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.