Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Familievakanties

Er zijn steeds meer reizigers die op vakantie gaan met de hele familie. Opa en oma die kinderen en kleinkinderen meenemen voor een weekje All Inclusive op Rhodos om het 40-jarig huwelijk te vieren, de gezinnen van broers en zussen die met z’n allen naar dezelfde camping in Frankrijk reizen of jonge gezinnen die opa en oma meenemen op vakantie om van elkaar te genieten en om over een fijne oppas te beschikken in het appartement in Portugal.

Wat is er leuker dan om die bijzondere vakantietijd samen met familie door te brengen? Samen aan het ontbijt of juist ’s avonds samen dineren. En overdag gaat de helft van de familie naar het strand, terwijl anderen juist even willen gaan winkelen in het gezellige dorpje.

Het Middellandse Zeegebied

Strandvakanties naar bestemmingen rond het Middellandse Zeegebied zoals Spanje, Portugal en Griekenland zijn al jaren populair bij families. Op verschillende bestemmingen vind je grote appartementen of ruime hotelkamers. Fijne resorts met meerdere zwembaden en veel faciliteiten. Even lekker sporten in de fitnessruimte of met z’n allen meedoen bij het animatieteam.  In de avond kan iedereen op het terras genieten van een hapje en een drankje. Klinkt goed toch?

Ook worden er grote villa’s en vakantiewoningen aangeboden door verschillende reisorganisaties, met of zonder huurauto en net even wat verder weg van het strand. Denk bijvoorbeeld aan Mallorca, Ibiza of juist Andalusië in Spanje. Vaak is er een privé-zwembad bij zo’n vakantiewoning en zijn er uitgebreide kookmogelijkheden om met de hele familie aan te schuiven voor de lekkerste zelfgemaakte maaltijden. Quality-time bij uitstek voor alle familieleden.

Maar ook bij kleinschalige accommodaties kan je meerdere kamers of appartementen boeken, erg interessant als je als familie toch wel gesteld bent op wat privacy. Denk bijvoorbeeld aan de Griekse bestemmingen zoals Zakynthos, Kos of Rhodos. Overdag samen leuke dingen ondernemen en in de avond weer bijeen met de hele familie of juist een keertje apart van elkaar.

Verre reizen met de familie

Voor verschillende verre reizen in groepsverband worden er ook speciale familievakanties georganiseerd. Boek met je gezin zo’n reis en je weet van te voren de samenstelling van de groep; hoeveel ouders en kinderen gaan er mee en wat zijn de bijbehorende leeftijden? Vaak komen de reizigers van zo’n vakantie met veel enthousiaste verhalen als één grote familie weer thuis.

Vakantie in eigen land

In Nederland zijn er ook veel sfeervolle groepsaccommodaties in bijvoorbeeld oude boerderijen te vinden. Een heerlijk weekend in het bos, aan het strand of juist bij een grote stad; er even helemaal tussenuit met de familie.

De vele avonturen tijdens de familievakanties in het binnen- of buitenland worden gedeeld door de hele familie. Het is natuurlijk erg leuk voor de kleinkinderen dat opa en oma ook mee zijn op vakantie en meedoen aan alle belevenissen. 

Heb je ook zo’n zin in een familievakantie gekregen? Begin vroeg met plannen van de vrije dagen, je hebt immers met veel mensen rekening te houden. Reserveer tijdig zodat het een en ander nog beschikbaar is voor de hele groep. En als de vakantie eenmaal is begonnen, kan het grote genieten eindelijk beginnen!


zoek
reisagentZoek reisagent voor Familievakanties


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.