Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

- Vervolg nieuwsbrief

Top 5 verrassende Spaanse steden voor een citytrip

1. Alicante
De bruisende stad Alicante is voor velen dé plek voor een vakantie aan de Spaanse Costa Blanca. De stad zelf heeft meerdere aangename stranden, dus genoeg keus om onder een parasolletje te liggen. Na een paar uurtjes op het strand wandel je in het historische deel El Barrio door de straten met kleurrijke huisjes. Of je bezoekt het kasteel Santa Bárbara op de heuvel Monte Benacantil. Wandel naar boven of neem de lift. Eenmaal boven is het uitzicht over de stad en de haven aan de Middellandse Zee werkelijk prachtig.

2. Granada
Geen grote stad, maar minstens zo boeiend als de andere Spaanse steden. Gelegen in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Het Alhambra is het beroemdste monument van Spanje: een enorm middeleeuws paleis en fort dat het hele jaar door veel bezoekers trekt. Het is een historisch paleis met restanten van de Moorse en Katholieke cultuur. In de rest van de stad zijn de Arabische invloeden duidelijk zichtbaar. Zeker in de wijken Albaicín en Sacromonte wordt de geschiedenis in ere gehouden.

3. Malaga
Malaga is een stad in Andalusië met een kustlijn van 40 kilometer en heerlijke stranden. Overdag geniet je van de zon en de blauwe zee, en in de namiddag ga je richting de stad voor een heerlijke Spaanse avond. Tot in de late uurtjes op een terras proeven van de tapas met een goed glas wijn (of sangria), en daarna salsa dansen in één van de gezellige barretjes. Als geboorteplaats van Picasso is er ook veel moois te zien. Museo Picasso is zijn geboortehuis en is, zoals de naam al zegt, volledig gewijd aan de kunst van de beroemde kunstenaar.

4. Sevilla
Sevilla is gevestigd aan de oevers van de rivier Guadalquivir. Dit alleen al maakt deze stad als een plaatje van een ansichtkaart. De hoofdstad van Andalusië heeft een fijne sfeer en kent een gezellige drukte in de straten en op de pleinen die het historisch centrum vormen. Door de kleurrijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen, tref je hier enkele bijzondere gebouwen die zeker een kijkje waard zijn. Het koninklijk paleis bijvoorbeeld, Real Alcázar.

5. Bilbao
Bilbao is de grootste stad van de regio Baskenland, gelegen in het noorden van Spanje. Moderne gebouwen bepalen hier sinds enkele jaren het straatbeeld. Een aanrader om te bezichtigen is het Museo Guggenheim de Bilbao. Een officiële dependance van het Guggenheim in New York, en dé plek om moderne kunst te bewonderen. Sta ook zeker even stil bij de bijzondere buitenkant van het museum. Niet voor niets wordt het beschouwd als één van de architectonische hoogtepunten van Spanje.

Vier redenen om naar Finland af te reizen

 

1. Tientallen nationale parken
Naast pittoreske stadjes, zijn er ook grote nationale parken die zich uitstrekken over land en zee. Finland telt inmiddels 40 nationale parken. Ze zijn verspreid over de archipel, meren, bossen, veengebieden en heuvels van het land, en showcase verschillende natuurlijke kenmerken van het gebied, zoals stroomversnellingen, spleet valleien en Eskers.
 

2. Turku: 20.000 rotsachtige eilandjes
De Turku archipel strekt zich uit van de Finse westkust naar de Åland Eilanden. Met zijn 20.000 rotsachtige eilandjes wordt het beschouwd als de grootste archipel in Europa. De deels ongerepte natuur is een paradijs voor vissers, wandelaars en watersporters. De beste manier om de eilanden te ontdekken is per fiets op de Archipelago Trail, een 200 kilometer ringweg die leidt over talloze bruggen en veerboten van eiland naar eiland.


 

3. Het ongerepte eilandleven op Åland
Åland is een autonome en eentalig Zweedse regio in Finland en bestaat uit wel meer dan 6500 eilanden. De hoofdstad, Mariehamn, is een schattige stad met een sterk scheepvaartserfgoed. Het is meteen de enige stad in de ongerepte, ruige archipel. Het is er snel en gemakkelijk om een ‚Äč‚Äčauto, fiets, kajak of boot te huren en op pad te gaan en het eiland te ontdekken. Het belangrijkste eiland is het vasteland van Åland – het is slechts 45 kilometer van noord naar zuid en 50 kilometer van west naar oost.
 

4. Zomer in Finland? Jazeker!
Langs de ruige kust van de Oostzee vind je de beste zandstranden. Er liggen geheime zanderige baaien en lange zandstranden klaar om ontdekt te worden. Het meest bekende strand is Yyteri in Pori. Beschermd door hoge zandduinen, strekt het strand zich uit over enkele kilometers en is het een populaire vakantiebestemming voor Finnen in de zomer. Helsinki beschikt ook over een 100 kilometer kustlijn en meer dan 300 eilanden, dus er zijn tal van mooie stranden om ontdekt te worden in de hoofdstad van Finland.

 

Zin in een citytrip naar Spanje of Finland gekregen of geïnteresseerd geraakt in een andere Europese bestemming? Neem contact op met jouw persoonlijk reisadviseur voor meer informatie.

 

Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.