Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Portugal

Bom dia Portugal! Hier vind je zon, zee en de meest schitterende stranden maar ook een rijke historie, bijzondere tradities en talloze culturele bezienswaardigheden.

Portugal is het meest westelijke land op het Europese vasteland met als buurland Spanje. De Atlantische oceaan speelt een belangrijke rol in de Portugese geschiedenis.Portugal is één van de oudste landen van Europa, het werd geboren “aqui naceu o Portugal” in 1139 in Guimaraes. We kunnen het vasteland indelen in verschillende toeristische regio's, daarnaast hebben we nog de eilanden Madeira en Porto Santo en ook de negen eilanden van de Azoren maken deel uit van Portugal.

Porto en het noorden

Porto is de 2de stad in Portugal en vooral bekend om de Portowijn die uit de Dourovallei komt.  Bezoek zeker een Portohuis in Vila Nova de Gaia. In het noorden vinden we mooie, historische kleine steden zoals Guimaraes en Braga. Voor wandelaars kunnen we het Parque Nacional da Pineda de Gêres aanraden.

De Beiras

Mooie streek met verschillende bekende badplaatsen zoals Aveiro (Venetië van Portugal) en Figueira da Foz maar de meest bekende stad hier is Coïmbra, waar je zeker de universiteit en diens bibliotheek moet bezoeken.

Lissabon en de vallei van de Taag

Deze streek kent heel wat leuke bezienswaardigheden zoals de middeleeuws ommuurde stad Obidos, Alcobaça, Tomar, Fatima en natuurlijk Lissabon, de stad die dag en nacht leeft en waar de melancholische fado weerklinkt.

Alentejo

Alem do Tejo, of achter de Taag, de graanschuur van Portugal, daar waar alles draait om tijd, alles een beetje trager gaat.  Eindeloze velden zonnebloemen..., rust..., ook wel eens het Toscane van Portugal genoemd.  Mooie historische steden zoals, Evora, Marvao en Beja.

Algarve

Dit de bekendste streek voor de toerist, zon, zee, strand en de Portugese gastvrijheid. Hier kom je heen voor een onbezorgde strandvakantie. Lekker luieren op het strand, wandelen op de boulevards, eten in de gezellige restaurantjes. In deze streek kom je volledig tot rust!

Madeira en Porto Santo

Madeira met als hoofdstad Funchal wordt ook wel eens het bloemeneiland genoemd.  Dit is een zalige vakantiebestemming voor wie houdt van mooie uitzichten, ongerepte natuur en lekker eten. Madeira zelf heeft slechts enkele kleine stranden. Porto Santo echter is puur zand en kan bezocht worden vanuit Madeira.

Azoren

De eilandengroep van negen vulkanische eilanden ligt op dezelfde geografische breedte en op 1450 km van Lissabon. De archipel bestaat uit 3 groepen, de oostelijke eilenden Santa Maria en Sao Miguel, de centrale eilanden Faial, Pico, Terceira, Sao Jorge en Graciosa en dan westelijke eilanden Flores en Corvo. Het is een groene bestemming waar je volop kunt genieten van landschappen die je elders in Europa niet zult tegenkomen. Kom tot rust in de fraaie natuur, bewonder de kratermeren en ontmoet dolfijnen en walvissen. De lokale gastronomie stelt ook zeker niet teleur!

Kortom, wie op vakantie naar Portugal gaat zal verrast worden van de vele verschillende facetten van dit prachtige land. Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur om te bespreken welke bestemmingen het beste bij jouw wensen aansluiten.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Portugal


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.