Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Groot-Brittannië

In Groot-Brittanië is zoveel te zien en te beleven dat je tijd tekort komt. Ontdek de Keltische cultuur in Wales, geniet van de schitterende natuur in Schotland of stap in de voetsporen van Harry Potter in Engeland.

In Groot-Brittannië is de Keltische oorsprong nog goed voelbaar. Het roept mystiek, ruigheid en puurheid op. Bepaalde plaatsen zoals het welbekende Stonehenge kennen een speciale, haast magische, sfeer.

Op vakantie naar Groot-Brittanië

Er zijn nog veel meer redenen om Engeland, Wales en Schotland te bezoeken:

  • Iedereen wil minstens één keer in zijn leven in Londen geweest zijn; the place to be!
  • Engeland staat voor romantiek
  • De overweldigende natuur van de Highlands van Schotland
  • Herten spotten in Dartmoor en Exmoor National Park
  • Oude tijden in kastelen beleven, zelfs overnachten
  • Prachtige tuinen bezoeken
  • Groene heuvels, rotsachtige kusten
  • Genieten van subtropisch Cornwall
  • Schitterende bergen in Wales

De verschillende kanten van Engeland

Engeland is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig, de ferry en de Eurostar. In de meeste gevallen sta je in ongeveer twee uur in Engeland! Ook bestaat de Eurotunnel, waarbij je met je eigen auto de trein in rijdt en in niet meer dan 35 minuten vanuit Calais in Folkestone staat. Eenmaal aangekomen rijd je links de weg op en wijst het zich vanzelf.

Zuid-Engeland

In Zuidoost-Engeland vind je de regio’s Kent en Sussex. Deze staan bekend om de prachtige tuinen, sommige zijn zelfs wereldberoemd! Ook vind je hier veel kastelen, mondaine badplaatsen en nog echt antiek. Er is een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden langs landelijke wegen en pittoreske dorpen. Bij veel kastelen, bijvoorbeeld Windsor Castle, worden er ridderfestijnen gehouden. Dit is leuk voor kinderen, evenals kinderboerderijen en themaparken. De bekendsten zijn Legoland en de Harry Potter Studios.

Londen

De locaties uit deze film- en boekenreeks kun je ook bezoeken met een gids door de straten van Londen, de hoofdstad. Het is een multiculturele metropool waar het een paradijs is voor shoppers, met 30.000 winkels uiteenlopend van topmerken in Bond Street tot alternatief op de straatmarkten van bijvoorbeeld Camden. Verder staat Londen natuurlijk bekend om Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral en de Tower Bridge over de River Thames. In Londen kom je aan vertier niets tekort.

Vakantie Londen

Literatuur en natuur

Andere steden waar je terecht kunt zijn de universiteitssteden Cambridge en Oxford. Wil je Shakespeare ontdekken, ga dan naar zijn geboorteplaats, Stratford-upon-Avon. In veel theaters door het hele land worden zijn spelen nog altijd opgevoerd, een must-see!

We zijn nu in een ‘Area of Oustanding Beauty’ beland; the Cotswolds. Glooiende heuvels en romantische cottages gebouwd van de kenmerkende Cotswold Stone. Hier in de buurt ligt Bath, bekend van de badhuizen gebouwd door de Romeinen. En de beste high tea neem je in het stadje Marlborough.

De Keltische cultuur in Wales

In Wales vind je de Keltische cultuur vooral in de legende van King Arthur en in de taal. Een boekenwurm moet naar Hay-on-Wye gaan, het dorp vol tweedehands boekenwinkeltjes met oude boeken van bijvoorbeeld Robert Burns en William Blake. De wandelaar kan zijn hart ophalen in Wales; zoveel bergen en prachtige natuur! Denk aan Brecon Beacons, Snowdonia en de kust van Pembrokeshire.

Engeland kust

De bijzondere sfeer van Schotland

Schotland is het beste te bereiken met het vliegtuig en met de nachtovertocht naar Newcastle. Vanaf hier rijd je zo naar Edinburgh, de hoofdstad met het indrukwekkende Edinburgh Castle en de gezellige pubs. Er zijn leuke tours met een gids door de donkere steegjes van de stad, natuurlijk ’s avonds laat. Wanneer je van de Lowlands door het land van Braveheart naar de Highlands rijdt, kom je langs mistige meren zoals Loch Lomond en natuurlijk Loch Ness. Hier kun je een cruise maken met als picknickplaats Urquhart Castle. Je voelt hier een bepaalde sfeer, je moet er geweest zijn om het te kunnen bevatten. Isle of Skye, Fort William, Glen Coe en de hoogste berg Ben Nevis zijn niet te missen hoogtepunten van dit mystieke land!

In Groot-Brittanië is zoveel te zien en te beleven dat je tijd te kort komt. Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur en maak de reis die jij wilt!


zoek
reisagentZoek reisagent voor Groot-Brittannië


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.