Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Griekenland

Ik droom weg over witte huizen met blauwe daken, prachtige baaien, heerlijk eten en de gezelligheid in de lokale bar waar de eigenaar tot in de late uurtjes zijn drankjes schenkt. Griekenland; Wie er eenmaal is geweest, keert zeker nog eens terug!

Griekenland bestaat, naast het vaste land, uit heel veel eilanden en juist die eilanden hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Schitterende baaitjes, mooie stranden, ruig binnenland, typisch Griekse dorpjes, moderne badplaatsen, overweldigende natuur, geweldig uitgaansleven, kleine lokale bars…. Een vakantie in Griekenland biedt voor ieder wat wils. De meest bekende eilanden zijn Kreta, Rhodos en Kos, maar we nemen je graag mee naar enkele andere bestemmingen ter inspiratie voor een geslaagde vakantie in Griekenland.

Ionische eilanden

In de Ionische zee liggen de meest schitterende eilanden, door de Grieken zelf ‘Parels’ genoemd. Bekend zijn onder andere Corfu en Zakynthos, maar ook Lefkas, Kefalonia en Ithaki behoren tot deze bijzonder groene eilandengroep. Prachtige stranden en zandsteenkliffen die weerkaatsen in de azuurblauwe zee. De Italiaanse invloeden vind je terug in de architectuur en de Griekse kleinschaligheid wordt afgewisseld met luxueuze onderkomens. Ook watersporters of wandelaars kunnen hun hart ophalen in deze regio. En heb je de tijd en vind je het leuk om meer dan één eiland te bezoeken? Dan combineren we de eilanden graag voor je!

Griekenland vakantie

Peloponnesos

Wil je een rondreis maken door een uniek gebied? Het authentieke Griekse leven ontdekken, geweldige natuur, interessante cultuur en geschiedenis? Dan stellen wij graag een vakantie voor je samen naar dit mooie schiereiland. Er is voldoende keuze uit kleinschalige accommodaties of moderne onderkomens. Wil je op een plek wat langer blijven? Geen enkel probleem!

Cycladen

Het meest bekende gebied om te ‘eilandhoppen’. Vliegen kan van en naar Mykonos of Santorini. Van hip nachtleven op Mykonos naar kerkjes en kapellen op Tinos en van wandelen door het groene en bergachtige Andros tot surfen in Paros. Of toch een auto huren op Naxos, fotograferen op Santorini of feesten op Ios? Ieder eiland heeft z’n charme!

griekenland vakantie

Sporaden

In één woord geweldig! Het ultieme eilandgevoel, qua grootte vergelijkbaar met onze Wadden en goed te combineren door de veerboot verbindingen. Hier is de film ‘Mamma Mia!’ opgenomen en als je de film gezien hebt, zal je veel herkenningspunten vinden. Als je aan komt vliegen op Skiathos zie je de haven en de stad al liggen, de landingsbaan ligt dan ook praktisch naast Skiathos-stad. Het is er druk en toeristisch met een brede boulevard en veel terrassen en taverna’s.

Zoek je absolute rust tijdens je vakantie, dan vind je die nog aan de grillige noordkust en in het ongerepte binnenland tref je de mooiste wandelroutes. Het eiland Skopelos heeft wat minder stranden dan Skiathos, maar is een wonderschoon eiland. Het is nog puur en ongerept, met een prachtige natuurlijke haven die van oorsprong bewaakt werd vanuit het bovengelegen fort. De bewoners wijzen trots de weg naar de locaties uit de musicalfilm Mamma Mia!

Varen in Griekenland

Ben je een zeil-liefhebber? In Griekenland zijn er volop mogelijkheden. Of je nu je eigen zeilboot huurt om in alle vrijheid een gebied te ontdekken, houdt van de gezelligheid van andere deelnemers tijdenss een flottielje-tocht of mee wilt zeilen met een ervaren schipper; vertel ons je wensen. Hou je van luxe en varen, dan bieden we ook kleinschalige jachtcruises aan. Wellicht is een cruise langs de Griekse eilanden met een cruiseschip jouw droom? Laat het ons weten.

Je ziet; aan keuze geen gebrek. Griekenland is groot en divers. Onze persoonlijke reisadviseurs helpen je graag aan de juiste vakantie, of je nou op zoek bent naar een strandvakantie, cultuur wil snuiven of kiest voor de ideale mix van de twee.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Griekenland


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.