Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Duitsland

Een hippe hoofdstad, mooie bossen, de Oostzee, sprookjes, authentieke dorpen, kastelen en een bewogen geschiedenis. Duitsland is een verrassende vakantiebestemming op een steenworp afstand.

Toegeven, vakantie in Duitsland klinkt (helaas) nog altijd minder spannend dan op vakantie gaan naar bestemmingen buiten Europa maar Duitsland is een heerlijk vakantieland. Duitsland is als vakantieland zeer veelzijdig, kindvriendelijk en bijzonder gastvrij.

Berlijn

Om te beginnen moet je de Duitse hoofdstad Berlijn zeker één keer hebben bezocht om daarna te beslissen of je nog een keer terug wilt. Berlijn heeft zoveel geschiedenis waarvan de Berlijnse Muur wel het bekendste verhaal is. Door de mix van oud en nieuw wandel je door de geschiedenis van Berlijn en ontdek je hippe wijken. Om een goede indruk te krijgen van Berlijn geef ik hierbij mij favoriete tip die ik in elke stad toepas en dat is een fietstour van minimaal 3 uur met een gids. Wanneer het kan boek de fietstour dan in een privé setting want dan krijg je ook de niet toeristische pareltjes te zien.

Het Sauerland

Iets dichterbij huis is het Sauerland. Te vaak wordt het Sauerland en dan met name Winterberg en Willingen als winterbestemming bestempeld maar ook in de zomer heeft dit deel van Duitsland uitstekende uitgangspunten voor een vakantie. In het Sauerland zijn tal van activiteiten voor het hele gezin. Rodelbanen, diverse klimparcoursen, grotten, stuwmeren, veel fietsroutes en wandelpaden. Vergeet vooral de 400 meter lange Panoramabrug niet.  

De Eifel

Eveneens op kort rijafstand is de Eifel. Een hele andere omgeving met vulkanische bergen, kastelen, bossen en charmante dorpen en steden. Bij een verblijf in de Eifel is een bezoek aan één van de stuwmeren zeker de moeite waard. Op de Rursee kun je zelfs kanoën of een rondvaart maken. Wil je liever de charmante dorpen en steden bezoeken, dan is Monschau een stad dat je niet mag overslaan. Lukt het niet om Monschau in de zomer te bezoeken, kom dan eens terug in de kerstperiode. Je raakt niet uitgekeken.

Een veelzijdige vakantie

De Duitse wijn al eens geproefd? En dan met namen de Moezelwijn? Op circa 4,5 uur rijden vanaf Utrecht ligt Trier. Een middelgrote stad maar één van de belangrijkste plaatsen voor de wijnbouw in Duitsland. Geniet van een wijntje op het terras bij de Hauptmarkt.

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Duitsland


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.