Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Canada

Je kent ze vast wel, foto's van aqua blauwe meren, besneeuwde bergen en prachtige natuur: onmiskenbaar Canada. Die foto's alleen al kunnen een reden zijn om naar Canada af te reizen. Er is zoveel moois te zien!

Canada is groot heel groot en heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 aan land! En zou je van Oost naar West willen rijden, trek daar dan maar flink wat tijd voor uit, dat is namelijk meer dan 5.500 kilometer! Dus heel veel land, veel natuur en met 35 miljoen inwoners zeer dun bevolkt. De beste reistijd naar Canada is van juni tot september, tenzij je speciaal voor de winter komt uiteraard! 

Hét land voor natuurliefhebbers!

Canada is echt een bestemming voor natuurliefhebbers. Met een camper of de auto een rondrit door het westen van Canada maken is de meest populaire reis. Tijdens een rondreis door West Canada zal je in het wild veel dieren tegenkomen, herten, elanden en grote kans op  beren of een wolf. In het water kan je absoluut walvissen en orka’s zien. Soms kom je zomaar op de weg beren tegen!

Aan de westkant zijn vele Nationale Parken, zoals Banff, Jasper een Lake Louise en minder bekende provinciale parken zoals Wells Grey.  Lake Louise is wel het bekendste meer, andere prachtige meren zijn Emerald Lake en Moraine Lake. Ga je noordelijker dan is er heel veel ongerept natuurgebied. Waar je vaak ook met kleine vliegtuigjes, floatplanes de natuur kan bekijken en bijzondere plekken kan bereiken om o.a. beren te spotten. Vanuit het noorden terug is de mooiste optie: door de Inside Passage varen! Met een beetje geluk kan je onderweg ook walvissen en orka’s spotten. Daarna is Vancouver Island aan de beurt. Het grote eiland voor de kust bij Vancouver is een perfecte plek om een paar dagen te verblijven. Ga richting Tofino, bezoek het Pacific Rim Coast National Park en doe een excursie op de zee, bijvoorbeeld walvissen of beren spotten in de Clayoquot Sound.  In het Strathcona National Park vind je veel watervallen. Onderweg naar Victoria breng je nog een bezoek aan Cathedral Grove met immens grote bomen. Victoria is een must, met veel Engelse invloeden is deze provincie-hoofdstad gezellig en is er genoeg te doen. Tip in Victoria: High tea at the Empress!  Een prachtig Fairmont hotel. Of een Orka-trip op een RIB boot. 

Dè stad van het westen is Vancouver. Hier moet je zeker enkele dagen verblijven. Wat je niet mag overslaan is Stanley Park. Tip: op de fiets het park in. In het park vind je onder andere een aantal echte totempalen en het Vancouver Aquarium. De Vancouver LookOut bezoek je voor een prachtig uitzicht over de stad. Rondom Vancouver zijn de Capilano Suspention Bridge en het bergstadje  Whistler zeker een bezoek waard. 

Zoek je een combinatie van natuur en grotere steden dan is de oostkant van Canada een goede keuze. Steden als Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec zijn ooit gesticht door Europese immigranten en zullen je verrassen met hun prachtige gebouwen, gezellige kernen en Europees aandoende sfeer. In dit gedeelte van Canada wordt naast Engels ook Frans gesproken. Wat dacht je van de Niagara Falls? Die moet je zeker bezoeken, vanuit Toronto is dat als dagtrip prima te doen. Een boottochtje met de "Maid of Mist" is een must-do. Heb je tijd over, bezoek dan het leuke plaatsje Niagara on the Lake. Enkele parken aan de oostkant zijn het Algonquin Provincial Park bij Ottawa, het Forillonn National Park bij  Québec met kliffen, baaien en stranden, vossen en zwarte beren! 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Canada


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.