Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Canada

Je kent ze vast wel, foto's van aqua blauwe meren, besneeuwde bergen en prachtige natuur: onmiskenbaar Canada. Die foto's alleen al kunnen een reden zijn om naar Canada af te reizen. Er is zoveel moois te zien!

Zou je een rondreis door Canada willen ondernemen, trek daar dan maar flink wat tijd voor uit, van het oosten naar het westen is het namelijk meer dan 5.500 kilometer! Canada is groot, heel groot, en heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2. Met 35 miljoen inwoners is Canada dunbevolkt. De beste reistijd om naar Canada te reizen is van juni tot september, tenzij je speciaal voor de winter komt uiteraard.

Hét land voor natuurliefhebbers

Canada is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Met een camper of de auto een rondrit door het westen van Canada maken is erg populair bij reizigers. Tijdens een rondreis door West-Canada zul je veel dieren in het wild tegenkomen, herten, elanden en soms zelfs beren of wolven. Met een beetje geluk kun je ook walvissen en orka’s spotten.

Aan de westkant

Aan de westkant zijn vele Nationale Parken, zoals Banff, Jasper een Lake Louise en minder bekende provinciale parken zoals Wells Grey.  Lake Louise is wel het bekendste meer, andere prachtige meren zijn Emerald Lake en Moraine Lake. Ga je noordelijker dan is er heel veel ongerept natuurgebied, waar je vaak ook met kleine vliegtuigjes, floatplanes de natuur kan bekijken en bijzondere plekken kan bereiken om o.a. beren te spotten.

canada vakantie

Vancouver Island

Vanuit het noorden terug is door de Inside Passage varen ongetwijfeld de mooiste optie. Daarna is Vancouver Island aan de beurt. Het grote eiland voor de kust bij Vancouver is een perfecte plek om een paar dagen te verblijven tijdens een rondreis door Canada. Ga richting Tofino, bezoek het Pacific Rim Coast National Park en neem deel aan een excursie op zee, bijvoorbeeld in de Clayoquot Sound.

Victoria

In het Strathcona National Park vind je veel watervallen. Onderweg naar Victoria breng je nog een bezoek aan Cathedral Grove met immens grote bomen. Victoria is een must, met veel Engelse invloeden is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia gezellig en er valt genoeg te doen. Tip in Victoria: High tea bij het Fairmont Empress Hotel. Of wat dacht je van een Orka-trip op een RIB boot?

Vancouver

Dè stad van het westen is Vancouver. Hier moet je zeker enkele dagen verblijven. Wat je niet mag overslaan is Stanley Park. Tip: op de fiets het park in. In het park vind je onder andere een aantal echte totempalen en het Vancouver Aquarium. De Vancouver Lookout bezoek je voor een prachtig uitzicht over de stad. Rondom Vancouver zijn de Capilano Suspension Bridge en het bergstadje Whistler zeker een bezoek waard. 

Aan de oostkant

Tijdens een Canada rondreis kun je het beste zowel het oosten als het westen aandoen. Zoek je een combinatie van natuur en grotere steden dan is de oostkant van Canada een goede keuze. Steden als Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec zijn ooit gesticht door Europese immigranten en zullen je verrassen met hun prachtige gebouwen, gezellige centra en Europees aandoende sfeer. In dit gedeelte van Canada wordt naast Engels ook Frans gesproken.

De Niagara Falls

Wat dacht je van de Niagara Falls? Die moet je zeker bezoeken, vanuit Toronto is dat als dagtrip prima te doen. Een boottochtje met de "Maid of Mist" is een must-do. Heb je tijd over, bezoek dan het leuke plaatsje Niagara on the Lake. Enkele parken aan de oostkant zijn het Algonquin Provincial Park bij Ottawa, het Forillonn National Park bij  Québec met kliffen, baaien en stranden, vossen en zwarte beren! 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Canada


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.