Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

 

Tips voor moeder- en vaderdag

Hoe leuk is het om je moeder of vader te verrassen met een citytrip? Neem ze bijvoorbeeld mee naar Londen. In deze stad is namelijk voor ieder wat wils en kun je elke kant op. Londen zit bijvoorbeeld boordevol leuke tea rooms, waar je gezellig kunt bijkletsen. Je kunt shoppen in Oxford Street of Regent Street of maak een wandeling in de wijk Notting Hill. Waar je in Londen veel theehuizen vindt, staat Wenen bekend om de koffiehuizen. Wenen, oftewel de stad van Sissi is volgens ons een goede aanrader om naar toe te gaan. Ben je meer geïnteresseerd in de historie van een stad? Plan je trip dan naar Boedapest. Je hebt hier prachtige historische gebouwen die je kunt bezoeken en vergeet hier vooral niet om een opera bij te wonen in het Nationaal Opera Huis. Voor de echte borrelaars kun je je lol op in Florence. Je kunt hier lekker borrelen met Italiaanse hapjes en deze Toscaanse stad is ook nog eens prachtig om te zien. Houd je van kunst? Bezoek dan de musea in de stad, die volhangen met meesterwerken van onder andere Michelangelo en Leonardo Da Vinci. Voor iedereen die meer van de Spaanse cultuur houdt: Valencia! Tapas, sangria, paella, je vindt het hier allemaal. En wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Plak er dan nog een heerlijke stranddag aan vast..

 

 

 

Inpaktips

- Leg de belangrijkste en onmisbare dingen ruim van te voren klaar, namelijk: je paspoort of id, geld (cash, pinpas, creditcard), je reispapieren, eventueel je visum en mobiele telefoon met oplader. Zorg dat je deze spullen in je handbagage stopt, zodat je er makkelijk bij kunt. 

- Houd goed het weer van jouw bestemming in de gaten, zodat je de inhoud van je koffer hierop af kunt stemmen.

- Maak een paklijst zodat je niets kunt vergeten

- Check van te voren of er (bad) handdoeken bij je accommodatie aanwezig zijn. Als dit aanwezig is scheelt het weer ruimte en gewicht in je koffer.

- Laat echte waardevolle spullen (zoals hele dure sieraden) zoveel mogelijk thuis. Je kunt dit alleen maar kwijt raken en dat zou zonde zijn.

- Wil je ruimte in je koffer besparen? Pak slim en ergonomisch in! Bekijk het volgende filmpje met inpaktips:

 

Handige apps

Naast onze eigen Personal Touch Travel app staan hieronder nog een paar handige apps voor jou op een rij.

Here

Dit is een gratis navigatie app, waarbij je vooraf de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Doordat je dit van te voren doet gebruik je tijdens het navigeren geen data en raak je de weg niet kwijt!

Douane reizen - is dit ok?

Houd je van shoppen en koop je graag souvenirtjes voor je familie en/of vrienden? Niet alles mag je zomaar mee naar huis nemen. Met deze app kun je gemakkelijk controleren of de door jou gekochte souvenirs zomaar mee mogen!

8 XE currency app

Deze app is van toepassing als je op vakantie bent in een land waar je niet met de Euro kunt betalen. Je kunt in de app allerlei wisselkoersen berekenen.

Google Translate

Bijna in ieder land spreken ze tegenwoordig wel redelijk Engels, maar wat als ze je nou echt niet verstaan? Zorg dat je de Google Translate app op je telefoon hebt gedownload. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties en rare gesprekken!

 

Wil je meer tips over bepaalde reizen, de voorbereiding, apps of een bestemming? Neem contact op met jouw persoonlijke reisadviseur en kijk wat hij of zij voor je kan betekenen!

 

 

 

Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.